Wycieczka do

19 stycznia 2017

21 listopada 2016r. dzieci z grupy III i IV wraz z Paniami wyruszyły na wycieczkę do Magicznego Domku w Głogoczowie. Już od rana towarzyszył im dobry humor i piękne słońce, pomimo późnej jesiennej pory. Najpierw podróż autokarem- trasa ustalona, pasy zapięte i wyruszamy! Na miejscu przywitały przedszkolaków panie animatorki i zaprosiły do wspólnej zabawy. Ale najpierw małe co nieco, aby mieć siły na zaczarowane atrakcje. Kiedy wszyscy już byli gotowi do odkrywania tajemnic Domku, wyruszyliśmy w nieznane! Każda grupa zwiedziła Zaczarowany Ogród oraz Magiczny Domek. Wejście do ogrodu…. przez zjeżdżalnię, następnie przechodzenie tunelami w poszukiwaniu ptaków, przejście dla krasnoludków, gdzie czekało zadanie- toczenie beczek! Ubaw był po pachy, nie obyło się bez zderzeń, ale poszło jak z górki :) Kolejne zadanie to przeprawa przez linową pajęczynę oraz wspinaczka po drewnianym torze! Po przejściu przez Zaczarowany Ogród czas na chwilę odpoczynku i odkrywanie tajemnic Magicznego Domku. Już od wejścia czary- małe drzwiczki- nie do wiary! Kto w nie wejdzie, a kto nie? Każdy kto ma wyobraźnię! A w środku...zabawki, które mają sto lat! Kolorowe kamieniczki kryjące tajemnice, Kącik Babci Leokadii z lalkami z porcelany, żołnierzykami z drewna oraz pacynkami, które zmieniały się jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki! Ponadto Domek Misiów, nie tylko dla małych ciekawskich oraz Magiczne Drzewo…Dzieciaki miały również możliwość twórczej pracy w Magicznym Warsztacie, gdzie ozdabiały farbami piękne drewniane wazoniki i miseczki. A na koniec dla wytrwałych Strefa Frajdo czyli…. magiczny plac zabaw! Największym zainteresowaniem cieszyły się szczudła oraz drewniane wózki i taczka do przewożenia albo jeżdżenia! Piękna pogoda towarzyszyła nam do końca, po sprawdzeniu każdego zakątka i odkryciu każdej tajemnicy, wyruszyliśmy w drogę powrotną do naszego przedszkola! Dziękujemy i z niecierpliwością czekamy na następną przygodę! W Magicznym Domku, magiczny był czas. Z każdego kąta tajemnica nas wzywała i w świat przygód zapraszała! I choć zadań było wiele i niejeden przeszkód tor, to uśmiechu i radości zostawiliśmy tam moc! I kieszenie pełne wrażeń i wspomnienia piękne są! W Magicznym Domku, magiczny był czas!zapraszamy do galerii!