Grupa II wybrała się na słodkie warsztaty do Manufaktury czekolady . Już na początku zwiedzania poczuliśmy intensywny aromat kakao. Następnie Pani Animator zabrała nas w fascynującą podróż przez kroki tworzenia czekolady – od surowych ziaren kakaowca po delikatne tabliczki gotowego produktu. Podczas tego magicznego procesu, który łączy tradycję z nowoczesnością, mogliśmy zaobserwować maszyny precyzyjnie mieszające składniki i formujące różne kształty.
W trakcie wycieczki nie zabrakło również interaktywnych elementów – mogliśmy sami spróbować naszych sił w układaniu pralinek czy dekorowaniu czekoladowych trufli. Na koniec testowaliśmy świeżo wytworzone przez nas smakołyki. Było to dla nas niepowtarzalne doświadczenie, podkreślające bogactwo smaków i aromatów czekolady. Wyjście do manufaktury czekolady to prawdziwa uczta i doskonała okazja do poszerzenia wiedzy na temat tej słodkiej sztuki.