W poniedziałek 18 grudnia 2017 r. najstarsza grupa przedszkolaków - "Sowy", wzięły udział w zajęciach edukacyjnych przygotowanych przez nauczycieli ze Szkoły Podstawowej Nr 16. Zajęcia te zostały zorganizowane, aby przyszli uczniowie mieli możliwość oswojenia się z kolejnym etapem edukacyjnym i bez stresu, po wakacjach rozpoczęli naukę w szkole podstawowej. Najpierw "Sowy" miały możliwość uczestniczenia w lekcji informatyki, na której Pani Ewa Trójniak-Szponder zaprosiła je do komputerów i nauczyła podstaw "kodowania". Następnie Pani Anna Szczepanik zaprosiła starszaków na zajęcia do pracowni biologicznej, gdzie zaprezentowała im bardzo ciekawe eksponaty i dzieci mogły dokonać obserwacji przez lupę i mikroskop. Ostatnim etapem były zajęcia z nauczycielami nauczania początkowego: Panią Teresą Mazur i Panią Józefą Sitnik, które zaprosiły dzieci do nauki przez zabawę i pokazały jak wyglądają lekcje w klasie pierwszej. Po pełnym ciekawych wrażeń i doświadczeń przedpołudniu, żadna "Sowa" nie miała wątpliwości, że chce od września iść do szkoły!

Zapraszamy do galerii!