Rekrutacja na rok 2021/2022

Od 1 do 31 marca rodzice będą mogli składać wnioski o przyjęcie swoich dzieci do samorządowych przedszkoli i oddziałów przedszkolnych w samorządowych szkołach podstawowych (w tym tzw. „zerówek”).

Przypominamy, że w marcowej rekrutacji biorą udział wyłącznie dzieci zapisywane do przedszkola po raz pierwszy. Nie uczestniczą w niej dzieci kontynuujące wychowanie przedszkolne w tym samym miejscu – ich rodzice składają jedynie deklarację kontynuacji, którą należy złożyć w przedszkolu od 18 do 26 lutego.

Tak, jak w poprzednim roku, zapisy odbywają się za pomocą elektronicznego serwisu rekrutacyjnego Formico (przekierowanie do linku - kliknij).

Terminarz rekrutacji na rok szkolny 2021/2022:
1–31 marca – składanie przez rodziców wniosków o przyjęcie do przedszkola / oddziału przedszkolnego w szkole podstawowej wraz z dokumentami potwierdzającymi spełnianie przez kandydata warunków lub kryteriów branych pod uwagę w postępowaniu rekrutacyjnym (do 1 kwietnia komisje rekrutacyjne weryfikują wnioski);
23 kwietnia – podanie do publicznej wiadomości przez komisje rekrutacyjne list kandydatów zakwalifikowanych i kandydatów niezakwalifikowanych;
26 kwietnia–7 maja – potwierdzanie przez rodziców kandydatów woli przyjęcia; brak potwierdzenia w tym terminie jest równoznaczny z rezygnacją z miejsca;
10 maja – ogłoszenie przez komisje rekrutacyjne list kandydatów przyjętych i kandydatów nieprzyjętych (od tej daty rodzice mogą składać wnioski do komisji rekrutacyjnej o uzasadnienie odmowy przyjęcia, a następnie odwołania od rozstrzygnięcia komisji do dyrektora przedszkola/szkoły).
Kryteria naboru do krakowskich przedszkoli samorządowych określa art. 131 ust. 2 ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo oświatowe (Dz. U. z 2020 r. poz. 910, z późn. zm.) oraz uchwała nr LXVI/1650/17 Rady Miasta Krakowa z dnia 15 marca 2017 r. w sprawie określenia kryteriów naboru do samorządowych przedszkoli na drugim etapie postępowania rekrutacyjnego oraz dokumentów niezbędnych do potwierdzania tych kryteriów (ze zm.).

Oferta przedszkoli i szkół podstawowych prowadzących oddziały przedszkolne dostępna będzie w serwisie rekrutacyjnym Formico.

Drodzy Rodzice!
Wybór przedszkola to jedna z najtrudniejszych decyzji dla każdego Rodzica.
Wybierając przedszkole, poszukujecie Państwo miejsca bezpiecznego, które zapewnia każdemu dziecku radosne i bezpieczne dzieciństwo, nadzór nad prawidłowym rozwojem, a także budzenie i rozwijanie talentów. Nasze przedszkole wychodzi naprzeciw Państwa oczekiwaniom.
Stawiamy na bezpieczeństwo naszych podopiecznych, które gwarantuje system monitoringu działający wewnątrz oraz na zewnątrz budynku. Przy drzwiach zamontowane są domofony - dzięki którym wiemy, kto wchodzi do budynku. Dlatego wybierając nasze przedszkole, możecie być Państwo spokojni o bezpieczeństwo swoich pociech.

image001

Naszym celem jest zapewnienie dzieciom warunków pobytu w przedszkolu, jak najbardziej zbliżonych do warunków domowych. Przestronne i kolorowe sale stwarzają dzieciom optymalne warunki do nauki i zabawy.

W naszej placówce dbamy o psychofizyczny, społeczny i emocjonalny rozwój dziecka, który niezbędny jest do podjęcia nauki w szkole.
Zapewniamy szeroką gamę zajęć dodatkowych: język angielski, szachy, robotyka, gimnastyka korekcyjna, zajęcia plastyczne oraz rytmiczno-muzyczne. Wspierają one wszechstronny rozwój dzieci, ale również pomagają dzieciom odkryć zainteresowania oraz rozwinąć talenty.

Nasze przedszkole wyposażone jest w urządzenia do oczyszczania powietrza z filtrami HEPA, dzięki którym dzieci mają możliwość oddychania w salach świeżym powietrzem. Urządzenia są również przyjazne dla dzieci z problemami alergicznymi.

Dla naszych podopiecznych oferujemy zdrowe i smaczne jedzenie. Wszystkie posiłki przyrządzane są w naszej szkolnej kuchni. Dbamy, aby potrawy serwowane naszym przedszkolakom posiadały wszystkie składniki, niezbędne dla zdrowego rozwoju. Uwzględniamy także potrzeby żywieniowe dzieci alergicznych.

Serdecznie zapraszamy!