Rekrutacja 2017/2018

Rekrutacja dzieci do przedszkola na nowy rok szkolny 2017/18 trwać będzie od 18 kwietnia 2017r. (od godz. 9:00) do 08 maja 2017r. (do godz. 16:00).

Zasady rekrutacji do przedszkola oraz wnioski wraz z oświadczeniami dostępne będą:
- na stronie internetowej http://www.portaledukacyjny.krakow.pl
w zakładce "Rekrutacja do przedszkoli"
- w sekretariacie szkoły

Zachęcamy rodziców do elektronicznego wypełniania wniosku o przyjęcie dziecka do przedszkola, a następnie złożenie wersji papierowej w przedszkolu pierwszego wyboru - https://krakow.formico.pl/formico-parents/main.action

Prosimy o składanie wniosków w sekretariacie szkoły, czynnym od poniedziałku do piątku, w godzinach 7:00 - 17:00.

Listy kandydatów zakwalifikowanych i kandydatów niezakwalifikowanych zostaną podane do publicznej wiadomości w dniu 08 czerwca 2017 r.
Potwierdzenie przez rodzica kandydata woli przyjęcia do przedszkola w postaci podpisania umowy odbędzie się w dniach 9 - 22 czerwca 2017 roku.

Listy kandydatów przyjętych i nieprzyjętych będą podane do publicznej wiadomości w dniu 23 czerwca 2017 r.

Zarządzenie nr 901/2017 Prezydenta Miasta Krakowa z dnia 12.04.2017 r. w sprawie ustalenia terminów przeprowadzania postępowania rekrutacyjnego i postępowania uzupełniającego, w tym terminów składania dokumentów, na rok szkolny 2017/2018 do przedszkoli i oddziałów przedszkolnych w szkołach podstawowych, dla których organem prowadzącym jest Gmina Miejska Kraków.

Terminarz rekrutacji: Załącznik Nr 1

Uchwała Nr LXVI/1650/17 Rady Miasta Krakowa z dnia 15 marca 2017 r. w sprawie określenia kryteriów naboru do samorządowych przedszkoli na drugim etapie postępowania rekrutacyjnego oraz dokumentów niezbędnych do potwierdzania tych kryteriów.

Kryteria rekrutacji: Załącznik Nr 2

Drodzy Rodzice!
Wybór przedszkola to jedna z najtrudniejszych decyzji dla każdego Rodzica.
Wybierając przedszkole, poszukujecie Państwo miejsca bezpiecznego, które zapewnia każdemu dziecku radosne i bezpieczne dzieciństwo, nadzór nad prawidłowym rozwojem, a także budzenie i rozwijanie talentów. Nasze przedszkole wychodzi naprzeciw Państwa oczekiwaniom.
Stawiamy na bezpieczeństwo naszych podopiecznych, które gwarantuje system monitoringu działający wewnątrz oraz na zewnątrz budynku. Przy drzwiach zamontowane są domofony - dzięki którym wiemy, kto wchodzi do budynku. Dlatego wybierając nasze przedszkole, możecie być Państwo spokojni o bezpieczeństwo swoich pociech.

Naszym celem jest zapewnienie dzieciom warunków pobytu w przedszkolu, jak najbardziej zbliżonych do warunków domowych. Przestronne i kolorowe sale stwarzają dzieciom optymalne warunki do nauki i zabawy.

W naszej placówce dbamy o psychofizyczny, społeczny i emocjonalny rozwój dziecka, który niezbędny jest do podjęcia nauki w szkole.
Zapewniamy szeroką gamę zajęć dodatkowych: język angielski, szachy, robotyka, gimnastyka korekcyjna, zajęcia plastyczne oraz rytmiczno-muzyczne. Wspierają one wszechstronny rozwój dzieci, ale również pomagają dzieciom odkryć zainteresowania oraz rozwinąć talenty.

Nasze przedszkole wyposażone jest w urządzenia do oczyszczania powietrza z filtrami HEPA, dzięki którym dzieci mają możliwość oddychania w salach świeżym powietrzem. Urządzenia są również przyjazne dla dzieci z problemami alergicznymi.

Dla naszych podopiecznych oferujemy zdrowe i smaczne jedzenie. Wszystkie posiłki przyrządzane są w naszej szkolnej kuchni. Dbamy, aby potrawy serwowane naszym przedszkolakom posiadały wszystkie składniki, niezbędne dla zdrowego rozwoju. Uwzględniamy także potrzeby żywieniowe dzieci alergicznych.

Serdecznie zapraszamy!