Rekrutacja na rok 2018/2019

Zgodnie z art. 204 ust. 1-2 ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. Przepisy wprowadzające ustawę - Prawo oświatowe (Dz. U. z 2017 r. poz. 60) kryteria rekrutacyjne oraz terminy przeprowadzania postępowania rekrutacyjnego na rok szkolny 2018/2019 podane zostaną
dnia 1 marca 2018 r. o godzinie 8:00

Szczegółowe informacje dotyczące rekrutacji do samorządowych przedszkoli i oddziałów przedszkolnych w szkołach podstawowych z terenu Krakowa na rok szkolny 2018/2019 zostaną opublikowane na stronach serwisu rekrutacyjnego:

otwórz link

Drodzy Rodzice!

Wybór przedszkola to jedna z najtrudniejszych decyzji dla każdego Rodzica.
Wybierając przedszkole, poszukujecie Państwo miejsca bezpiecznego, które zapewnia każdemu dziecku radosne i bezpieczne dzieciństwo, nadzór nad prawidłowym rozwojem, a także budzenie i rozwijanie talentów. Nasze przedszkole wychodzi naprzeciw Państwa oczekiwaniom.
Stawiamy na bezpieczeństwo naszych podopiecznych, które gwarantuje system monitoringu działający wewnątrz oraz na zewnątrz budynku. Przy drzwiach zamontowane są domofony - dzięki którym wiemy, kto wchodzi do budynku. Dlatego wybierając nasze przedszkole, możecie być Państwo spokojni o bezpieczeństwo swoich pociech.

image001

Naszym celem jest zapewnienie dzieciom warunków pobytu w przedszkolu, jak najbardziej zbliżonych do warunków domowych. Przestronne i kolorowe sale stwarzają dzieciom optymalne warunki do nauki i zabawy.

W naszej placówce dbamy o psychofizyczny, społeczny i emocjonalny rozwój dziecka, który niezbędny jest do podjęcia nauki w szkole.
Zapewniamy szeroką gamę zajęć dodatkowych: język angielski, szachy, robotyka, gimnastyka korekcyjna, zajęcia plastyczne oraz rytmiczno-muzyczne. Wspierają one wszechstronny rozwój dzieci, ale również pomagają dzieciom odkryć zainteresowania oraz rozwinąć talenty.

Nasze przedszkole wyposażone jest w urządzenia do oczyszczania powietrza z filtrami HEPA, dzięki którym dzieci mają możliwość oddychania w salach świeżym powietrzem. Urządzenia są również przyjazne dla dzieci z problemami alergicznymi.

Dla naszych podopiecznych oferujemy zdrowe i smaczne jedzenie. Wszystkie posiłki przyrządzane są w naszej szkolnej kuchni. Dbamy, aby potrawy serwowane naszym przedszkolakom posiadały wszystkie składniki, niezbędne dla zdrowego rozwoju. Uwzględniamy także potrzeby żywieniowe dzieci alergicznych.

Serdecznie zapraszamy!