Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 6 w Krakowie

Szkoła Podstawowa nr 16
im. Jana Śniadeckiego
w Krakowie

Szkoła

Przedszkole
Samorządowe nr 17
w Krakowie

Przedszkole

Przedszkole
Samorządowe nr 17
w Krakowie

Wszystkie posiłki przyrządzane są w naszej szkolnej kuchni. Dbamy o to, aby potrawy serwowane naszym przedszkolakom, posiadały wszystkie składniki niezbędne dla zdrowego rozwoju. Uwzględniamy także potrzeby żywieniowe dzieci alergicznych.

 

 

22.05.2017 Poniedziałek

Śniadanie: Kakao (mleko), bułeczka kajzerka (pszenica) z masłem i wędliną (soja), pomidor
Obiad: Zupa kalafiorowa z ryżem, racuchy z jabłkiem (jajka, mąka pszenna), kompot 
Podwieczorek: Chleb słonecznikowy (pszenica) z masłem i pasztetem drobiowym pieczonym, ogórek świeży, herbata z cytryną

23.05.2017 Wtorek


Śniadanie: Herbata z cytryną, chleb (pszenica) z masłem i serem białym , pomidor
Obiad: Zupa krupnik, sznycel wieprzowy, ziemniaki, buraczki na ciepło, herbata owocowa
Podwieczorek: Galaretka z owocami, weka (pszenica) z masłem, herbata z cytryną
 
24.05.2017 Środa

Śniadanie: Bułeczka kajzerka (pszenica) z masłem i powidłem śliwkowym, herbata owocowa
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami, makaron z serem (mąka pszenna,jajka), kompot
Podwieczorek: Chleb (mąka razowa) z masłem, wędlina drobiowa (soja, pszenica), pomidor, herbata owocowa

25.05.2017
Czwartek

Śniadanie: Mleko, płatki kukurydziane, weka (pszenica) z masłem i żółtym serem, pomidor, herbata z cytryną
Obiad: Krem z zielonego groszku, filet indyczy duszony, ziemniaki, surówka z marchewki, herbata owocowa
Podwieczorek: Chleb (pszenica) z masłem i kiełbasą podsuszaną (soja, pszenica), ogórek kiszony, herbata z cytryną, jabłko

26.05.2017 Piątek


Śniadanie: Kakao (mleko), chleb (mąka pszenna) z i pastą z białego sera ze szczypiorkiem i rzodkiewką 
Obiad: Zupa jarzynowa z makaronem (jajka, pszenica), mintaj, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot
Podwieczorek: Kanapki wiosenne (weka – pszenica), herbata owocowa, banan

29.05.2017 Poniedziałek


Śniadanie: Kakao (mleko), bułka kajzerka (pszenica) z masłem i szynką wiśniową (soja, pszenica), pomidor
Obiad: Zupa wiejska, łazanki z kapustą (mąka pszenna,jajka), kompot
Podwieczorek: Chleb (pszenica) z masłem i serkiem topionym, pomidor, herbata owocowa, jabłko

30.05.2017 Wtorek


Śniadanie: Mleko, płatki kukurydziane, weka (pszenica) z masłem, herbata z cytryną
Obiad: Rosół z makaronem (jajka, pszenica), ziemniaki, potrawka z kurczaka, ogórek kiszony, kompot 
Podwieczorek: Tosty (chleb tostowy – pszenica) z żółtym serem, ketchup, herbata z cytryną, pomarańcza

31.05.2017 Środa


Śniadanie: Herbata z cytryną, bułeczka kajzerka (pszenica) z masłem i wędliną (pszenica,soja), ogórek świeży
Obiad:  Zupa grysikowa, bitka wieprzowa, ziemniaki, mizeria, kompot
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni (pszenica) z masłem i polędwicą sopocką (pszenica, soja), herbata z cytryną

01.06.2017 Czwartek


Śniadanie: Kakao (mleko), bułka kajzerka (pszenica) z masłem i pasztetem drobiowym pieczonym, pomidor
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami, wołowina duszona z warzywami, kasza, ogórek kiszony, kompot
Podwieczorek: Weka (pszenica) z masłem, parówka (soja), ketchup, herbata z cytryna  

02.06.2017 Piątek


Śniadanie:Herbata z cytryną, chleb pszenno-żytni (pszenica) z masłem i pastą z białego sera i tuńczyka, pomidor
Obiad: Zupa wielowarzywna, naleśniki, kompot 
Podwieczorek: Weka (pszenica) z masłem, serek Monte, banan
 

W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.