Międzyprzedszkolny konkurs wokalny "Kolędnicy - wędrownicy"

10 stycznia 2019

We wtorek 8 stycznia 2019 r. odbył się w naszej szkole konkurs wokalny pt. "Kolędnicy - wędrownicy". Do konkursu przystąpiły: Przedszkole Samorządowe nr 1 i Przedszkole Samorządowe nr 4 oraz trzy grupy z naszego przedszkola II III i IV. W prezentacji poszczególnych grup znalazły się znane i tradycyjne kolędy oraz liryczne i mniej spotykane pastorałki. Jury mogło podziwiać nie tylko umiejętności wokalne uczestników, ale także piękne góralskie stroje, w których zaprezentowało się Przedszkole Samorządowe Nr 1 oraz grę na instrumentach, którą zaprezentowała gr IV z naszego przedszkola. Komisja miała bardzo trudne zadanie podczas ustalania werdyktu, ponieważ wszyscy uczestnicy zaprezentowali się na wysokim poziomie. W konkursie tym nie było przegranych, wszyscy uczestnicy zostali nagrodzeni.

Miejsce 1:  Przedszkole Samorządowe nr 1, Przedszkole Samorządowe nr 4 i  gr IV z Przedszkola Samorządowego Nr 17

Miejsce 2: gr II i III z Przedszkola Samorządowego Nr 17

Zapraszamy do galerii!